Македонски (Macedonian)Shqip (Albanian)English (United Kingdom)

sida

Sovetuv SZR

Sovetuv SZR

MZZ
FZOM
DZS
szo
ijz

Посетеност


Денешни посети:46
Посети (овој месец):2859
Посети (оваа година):2859
Посети (вкупно):39499

Повратни информации

Почитувани,

Многу ќе ни помогнете во намерата да бидеме подобри и поефикасни во нашето работење доколку Вашите коментари, сугестии и приговори ги напишете во обрасците подолу (Приговор и Анкетен лист) и истите испратете ги на следнава Е-Mail Адреса: okirovska@cph.mk

word-icon-256x256word-icon-256x256

Известување

word-icon-256x256

logo

ПОЛИТИКА ЗА КВАЛИТЕТ

Со 70 годишното искуство, основната дејност на ЈЗУ ЦЈЗ Скопје се спроведува согласно

 • Законот за здравствена заштита,
 • Законот за заштита на населението од заразни болести
 • Програмите донесени од Владата на Р.Македонија
 • Законот за јавно здравје.

Задоволување на барањата на клиентите, согласно барањата на меѓународните стандарди ИСО 9001 и ИСО/ИЕЦ 17025.

Ефикасно, брзо, прецизно, точно, навремено, компетентно и непристрасно тестирање на храна и вода.

Создавање ЗАДОВОЛНИ КЛИЕНТИ , со висок квалитет и сигурност на сите наши производи и услуги.

Воспоставување и негување партнерски и пријателски односи со нашите ДОБАВУВАЧИ, за достигнување на заедничките интереси и цели.

Набавка на влезни производи и услуги од проверени и докажани добавувачи.

Поттикнување на развојот со континуирана едукација и мотивација на вработените со цел да се постигне максимален придонес за организацијата од секој вработен.

Создавање на услови за развивање на креативноста и унапредување на тимската работа кај вработените.

Зголемување на приходите со зголемување на дијапазонот на производи и услуги.

Менаџерскиот тим се обврзува за примена, одржување, континуиран развој и подобрување на ефективноста на системот за управување со квалитет и со лабораториска дејност, согласно барањата на меѓународните стандарди ИСО 9001 и ИСО/ИЕЦ 17025.

МОТО: ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ

ВИЗИЈА: Јавна здравствена установа број 1 во Македонија.

 

МИСИЈА

Постојана грижа за здравствената безбедност и превентивна заштита на луѓето, безбедноста на храната и водата во регионот и пошироко....


Април, 2012

п 5.3/1

Директор

D-r Shemsi Musa

 Спец. по хигиена

Јануари 2015
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Zdravstvena edukacija dekemvri 2014 godina Zdravstvena edukacija dekemvri 2014 godina Во месец декември, Центарот за јавно здравје-Скопје согласно Планот за работа на Центарот за јавно здравје-Скопје и Националната годишна про... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите СЛАБ ИНТЕРЕС ЗА СОВЕТУВАЛИШТАТА ПРОТИВ ПУШЕЊЕТО ОД ЗДРАВЈЕТО СЕ ОТКАЖУВААТ, АМА НЕ И ОД ЦИГАРИТЕ Комуникација со медиумите ... повеќе...
Работна средба за советувачи од Советувалишта за ДДСТ, Скопје, 19 декември 2014 Работна средба за советувачи од Советувалишта за ДДСТ, Скопје, 19 декември 2014 Работна средба за советувачи од Советувалишта за ДДСТ, Скопје, 19 декември 2014 Институтот за јавно здравје на Република Македонија орг... повеќе...
Zdravstvena edukacija noemvri 2014 godina Zdravstvena edukacija noemvri 2014 godina Здравствена едукација, ноември  2014 година  Во месец ноември, Центарот за јавно здравје Скопје  согласно планот за работа на ЦЈЗ Скопје и ... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите МЛАДИТЕ И ПУШЕЊЕТО: Го надминавме светскиот просек Во меѓународни рамки, 22 отсто од младите од 14 до 24 години се со цигара в рака. Кај на... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите Загадувањето на воздухот и пушењето се неспоредливи Хемискиот состав на аерозагадувањето и тој на цигарите се различни, но најголемиот бр... повеќе...
Здравствена едукација, октомври 2014 година Здравствена едукација, октомври 2014 година Centarot za javno zdravje Skopje, soglasno planot za rabota, вo mesec oktomvri prodol`i so zdravstvena edukacija na u~enicite vo osnovnite... повеќе...
Здравствена едукација, септември 2014 година Здравствена едукација, септември 2014 година Одделението за социјална медицина - Отсек за здравствено воспитание, продолжи и во месец септември со здравствена промоција и едукација на н... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите Се зголемува бројот на абортуси кај помлади од 20 години и кај малолетнички во земјата и покрај едукацијата што се спроведува во основните и... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите Пет девојчиња на возраст од само 14 години се породиле во 2013 година во скопските гинеколошки клиники и болници. Децата што родиле деца жив... повеќе...
Комуникација со медиумите-SOP Комуникација со медиумите-SOP СОВЕТУВАЛИШТЕ ПРОТИВ ПУШЕЊЕ: Тешко ги убедуваме лекарите да се откажат Од Центарот за јавно здравје, каде што се спроведуваат советувањата,... повеќе...
Комуникација со медиумите Комуникација со медиумите ОТКАЖУВАЊЕ ОД ПУШЕЊЕ: Индивидуална терапија според профилот на пушач На секој човек кога ќе му ги претставите работите преку личен пример... повеќе...
Здравствена едукација, јуни 2014 година Здравствена едукација, јуни 2014 година Центарот за јавно здравје Скопје согласно кварталниот план за работата на отсекот за здравствено воспитание продолжува со здравствена едукац... повеќе...
Здравствена едукација, мај 2014 година Здравствена едукација, мај 2014 година Во месец мај оваа година се одржани вкупно 204 едукативни предавања со опфат на 3096 лица - деца од предучилишна возраст, ученици во основ... повеќе...
КОНТИНУИРАНА МЕДИЦИНСКА ЕДУКАЦИЈА на персоналот во Отсекот за здравствено воспитание на Одделението за социјална медицина КОНТИНУИРАНА МЕДИЦИНСКА ЕДУКАЦИЈА на персоналот во Отсекот за здравствено воспитание на Одделението за социјална медицина Институтот за епидемиологија и биостатистика со медицинска информатика при Медицинскиот факултет во ... повеќе...
Благодарница, мај 2014 година Благодарница, мај 2014 година .  Одделението за социјална медицина со оваа Благодарница која во месец мај 2014 година му е врачена на здравствениот едукатор ... повеќе...
Здравствена едукација, април 2014 година Здравствена едукација, април 2014 година Во месец април, Центарот за јавно Здравје-Скопје, преку Отсекот за здравствено воспитание, продолжи со здравствена едукација за чување и уна... повеќе...
Здравствена едукација, март 2014 година Здравствена едукација, март 2014 година Во месец март, активностите на Отсекот за здравствено воспитание беа насочени кон одржување на едукативни предавања на предучилишни деца и н... повеќе...
Здравствена едукација, февруари 2014 година Здравствена едукација, февруари 2014 година Во месец февруари, отсекот за здравствено воспитание продолжи со здравствена едукација за чување и унапредување на здрвјето на децата.  ... повеќе...
Здравствена едукација, јануари 2014 година Здравствена едукација, јануари 2014 година Со почетокот на второто полугодие од учебната 2013/2014 година продолжи здравствената едукацијa за чување и унапредување на здравјето на дец... повеќе...
Меѓународна Летна Школа Милочер 2013 Меѓународна Летна Школа Милочер 2013 Флорија Хамид, дипломиран социјален работник од Отсекот за здравствено воспитание, во Одделението за социјална медицина  во Центарот, беше н... повеќе...
Здравствена едукација ноември декември 2013 Здравствена едукација ноември декември 2013 Со здравствена едукацијa за чување и унапредување на здравјето на младите, во тек на месец ноември и декември 2013 година, се реализирани ак... повеќе...
Обука на здравствените едукатори во октомври 2013 Обука на здравствените едукатори во октомври 2013 Претставник од Отсекот за здравствено воспитание при Одделението за социјална медицина во Центарот за јавно здравје-Скопје беше вклучен во т... повеќе...
Здравствена едукација во октомври 2013 Здравствена едукација во октомври 2013 Со здравствена едукацијa за промоција на здравјето во тек на месец октомври 2013 година се опфатени учениците во СУГС Кочо Рацин во општи... повеќе...
Здравствена едукација, СУГС „Владо Тасевски“ Здравствена едукација, СУГС „Владо Тасевски“ Со 30 предавања и две трибини одржани во СУГС „Владо Тасевски“ во текот на месец мај се опфатени 962 ученика во активности за здравствена ед... повеќе...
Здравствена едукација, ЈДГ Срничка Здравствена едукација, ЈДГ Срничка Во мај оваа година е одржано предавање и разговор на тема Лична хигиена и Здрава исхрана во Јавната детска градинка Срничка во општина Аерод... повеќе...
Здравствена едукација-Лазар танев Здравствена едукација-Лазар танев Вкупно 520 ученици во 20 паралелки се вклучени во здравствената едукација и промоција на здравјето на младите во мај 2013 година во Државнот... повеќе...
Здравствена едукација на територијата на општина Петровец, во мај 2013 година Здравствена едукација на територијата на општина Петровец, во мај 2013 година  Во месец мај 2013 година спроведени се здравствено-воспитни активности во општина Петровец, со вкупно население од 8800 жители (според Држа... повеќе...
Здравствена едукација, април 2013 година Здравствена едукација, април 2013 година Здравствено-воспитните активности во месец април беа спроведени во селата Мојанци, Орланци и Грушино во општина Арачиново, помеѓу основците ... повеќе...
Здравствена едукација-д-р Панче Караѓозов Здравствена едукација-д-р Панче Караѓозов  Со здравствена едукација и промоција на здравјето на младите во март 2013 година се опфатени 65 паралелки и вкупно 2300 ученици во Средното... повеќе...
Мајка Тереза, Февруари 2013 Мајка Тереза, Февруари 2013 На крајот од февруари 2013 година, со здравствено-воспитна активност беа опфатени старите лица институционално сместени во Јавната Здравстве... повеќе...
Здравствена едукација Јан/Фев 2013 Здравствена едукација Јан/Фев 2013 Во рамките на континуирано спроведување на здравствена едукација и промоција на здравјето на младите, во јануари и февруари 2013 година беа ... повеќе...
Од посетата на Советувалиштето декември 2012 Од посетата на Советувалиштето декември 2012 Наменето за бесплатно советување на младите и адолесцентите во врска со сексуалното и репродуктивно здравје,Советувалиштето во нашиот Центар... повеќе...
 Здравствена едукација Декември 2012 Здравствена едукација Декември 2012 Во согласност со Националната годишна програма за јавно здравје на Република Македонија Центарот за јавно здравје - Скопје и службата за Соц... повеќе...
 Здравствена едукација Окт / Ное 2012 Здравствена едукација Окт / Ное 2012 Во согласност со Националната годишна програма за јавно здравје на Република Македонија Центарот за јавно здравје - Скопје и службата за С... повеќе...
Тековни задачи, спроведени активности и постигнати цели во Одделението за социјална медицина Согласно Програмата за превентивна заштита на Р. Македонија како и Програмата за статистички истражувања на Р. Македонија , Законот за Евиде... повеќе...

Здравствен календар

Превентивни програми

pdf

Закони во областа на здравството

pdf